Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” : Nove medalje tokom vikenda

Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla posvetio je mnogo pažnje mladim uzrastima, njihovom treningu i razvoju. Rezultat svega toga su upravo postignuti rezultati na takmičenjima koja su se odvijala proteklog vikenda.

Kao što je već bilo najavljeno, u subotu 24.03.2018. godine, Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla je bila domaćin Kvalifikacija za II TOP 8 Grupa “B” za juniore i juniorke. Na kvalifikacionom turniru je nastupio velik broj takmičara iz cijele države. Mladi stonoteniseri su došli iz Sarajeva, Banja Luke, Lukavca i raznih drugih gradova. Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla je takodje imao svoje predstavnike u ovim kvalifikacijama. Za juniore su igrali  Isabegović Amar, Fazlić Kerim, Hanić Azur i Faković Tarik, dok su u kategoriji Juniorki naš klub predstavljale Ahmetović Emina i Zlatanović Medina.

Mladi Isabegović Amar, junior Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Tuzla, je zaustavljen u polufinalu od osvajača prvog mjesta, mladog Forića. Takodje, juniorka Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Tuzla, Ahmetović Emina je zaustavljena u polufinalu od juniorke Ljubljankić. Preostali predstavnici našeg kluba su svoje takmičenje završili u ranijoj fazi takmičenja. Na ovaj način, naši junior Isabegović Amar i juniorka Ahmetović Emina, su se kvalifikovali u TOP 8 “B”. Svaka čast.

U nedjelju, 25.03.2018. godine je u Goraždu održano Državno prvenstvo za najmladje kadete i kadetkinje. Naš klub je bogatiji za još 2 medalje koje nam donosi Azur Hanić, koji je nastupao za Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla na takmičenju u Goraždu. Naš Azur je osvojio 3. mjesto pojedinačno i 2. mjesto u dublu sa Manović Sanjinom iz Bugojna. Pored Azura, naš klub su još predstavljali Muratović Adi i Jaganjac Amar u kategoriji najmladjih kadeta te Đulović Nađa i Smailbašić Amila u kategoriji najmladjih kadetkinja.

STK KREKA – EDELEX

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*