Rusija proglasila 28. mart za nacionalni dan žalosti

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je 28. mart za dan žalosti povodom pogibije 64 osobe u požaru u tržnom centru u Sibiru, javio je Interfaks.

Putin je danas obišao mjesto tragedije i obećao nezadovoljnim stanovnicima Kemerova da će odgovorni za “krivični nemar” biti oštro kažnjeni.

Ruski predsjednik rekao je na sastanku sa građanima, među kojima su bili i članovi porodica žrtava, da će biti sprovedena temeljna istraga.

“Ovdje radi istražna grupa od 100 ljudi, na čelu sa šefom Istražne komisije. Uvjeravam vas da će odgovorni biti kažnjeni”, rekao je Putin, prenio je TASS.

On je precizirao da će biti provjereni svi – od lica koja su izdavala dozvole do odgovornih za bezbjednost objekta, a posebno privatna kompanija čiji čuvar nije aktivirao alarm za požar.

Putin je u bolnici u Kemerovu obišao povrijeđene iz tržnog centra i razgovarao sa Ivanom Zavarzinom /18/, koji se spasao skokom sa četvrtog sprata.

Ruski predsjednik razgovarao je i sa trojicom muškaraca koji su pomogli u evakuisanju ljudi iz tržnog centra kada je izbio požar.

Regionalne vlasti prethodno su proglasile trodnevnu žalost od 27. marta.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*