Proizvodi iz Pharmameda od sada i u Kraljevini Saudijskoj Arabiji

Danas je iz pogona kompanije Pharmamed u Travniku otpremljena prva pošiljka proizvoda za tržište Kraljevine Saudijske Arabije.

– Naime, nakon gotovo dvije godine intezivnih aktivnosti koje su obuhvatile registraciju proizvoda na izuzetno zahtjevnom tržištu Saudijske Arabije, te nakon strogih kontrola kvaliteta proizvoda i proizvodnog procesa, otpremljena su prva dva kontejnera proizvoda. Prva isporuke obuhvatila je proizvode iz asortimana kozmetike s posebnom namjenom, dok je za drugu fazu planirana isporuka herbalnih sirupa za kašalj. Ponosni smo na činjenicu da će uz našu bademovu kremu odrastati i djeca na drugom kontinentu, odnosno da dobivamo povjerenje majki širom svijeta .- kazao nam je Sanjin Kotlica, direktor Pharmameda.

Naravno, izvoz u Sadijsku Arabiju nije jedina aktivnost u zemljama Bliskog istoka, te su do sada realizovani izvozi u Ujedinjene Arapske Emirate, Jordan, Kuvajt i Jemen.

Značaj izvoza u Kraljevinu Saudijsku Arabiju je u činjenici da se radi o najvećem tržištu, sa izuzetno visoko postavljenim standardima kvaliteta proizvoda. Naglašavaju u Pharmamedu.

Isporuci su prisustvovali i predstavnici kompanije SGS u svrhu provjere kvaliteta i izdavanja certifikata o usklađenosti sa zahtjevima nadležnih tijela Kraljevine Saudijske Arabije.

​Već za nekoliko dana, iz kompanije Pharmamed kreću proizvodi i za Libanon i Egipat,a dogovoreni su i poslovi za izvoz na slovenačko i tursko tržište.

(TNT)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*