Tuzlanski autori realizovali film o žrtvama mina

 

U povodu 4. aprila, Svjetskog dana borbe protiv mina, premijerno će biti prikazan film „Ranjena zemlja“, posvećen žrtvama mina u Bosni i Hercegovini. Autor filma je Fatmir Alispahić, muziku je napisao Asim Horozić, a montažu uradio Ajas Alispahić. Film je realizovan u produkciji Televizije Sarajevo i Digi.ba, te odobren i preporučen kao edukativni materijal od BHMACA-a – Centra za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini.

Film je kroki priča o sudbinama šestero žrtava mina, o svakodnevnim problemima sa kojim se susreću, a u filmu sudjeluju i čelnici BHMAC-a koji govore o poginulim deminerima i o minskoj situaciji u BiH.

Premijera filma će biti održana 04.04.2018., u 11,00 sati, u okviru manifestacije „Memorijal žrtvama mina u Bosni i Hercegovini“, u Galeriji Općine Novi Grad Sarajevo, gdje će biti predstavljeno idejno rješenje Centralnog spomenika „Žrtvama mina u Bosni i Hercegovini“. Televizijska premijera bit će na Televiziji Sarajevo, u 20,30 sati. Autor filma je mr. sc. Fatmir Alispahić, kamera Emina Zubčević, tehnička realizacija Ajas Alispahić, kompozitor Asim Horozić, a partneri u realizaciji ASB, KC „Karneol“ i TV Vogošća.  Proizvodnja: Digi.ba i Televizija Sarajevo. Film je odobrio BHMAC, Centra za uklanjanje mina u BiH.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*