U Tuzli sjećanje na 4. april 92. i historijsku Odluku o strategiji odbrane grada

Sutra će nizom skupova biti obilježen 4. april 1992. godine, datum od posebnog značaja za noviju historiju Tuzle, kada je Skupština opštine Tuzla donijela Odluku o organizaciji i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području Tuzle.

 

Programom je za 11,00 sati predviđeno odavanje poštovanja i polaganje vijenaca na spomen obilježju, na Ceremonijalnom platou Slana banja, partizanskim brigadama, Zlatnim ljiljanima i poginulim braniteljima Tuzle i BiH 1992. – 1995.godine, te na groblju civilnih žrtava.  U 11,45  bit će položen vijenac na Spomen ploču na zgradi u kojoj je održana sjednica Skupštine opštine Tuzla, 4.4.1992. godine, u zgradi bivšeg Radničkog univerziteta.  U 12,00 sati će biti upriličedna svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla u Narodnom pozorištu.

Istim povodom će Udruženje pripadnika policije 1991-1995 “4. april” Tuzla upriličiti press konferenciju, na kojoj će akteri događaja od 4. aprila 1992. godine govoriti o historijskoj Odluci SO Tuzla o strategiji odbrane našega grada, te učešću policije u odbrani.

(RTv7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*