Objavljen Javni poziv za učešće u III Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo za boračka pitanja objavili su danas Javni poziv za učešće u III Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica.
Podrška Vlade Tuzlanskog kantona za sufinansiranje obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica iznosi 750 hiljada KM i obezbjeđena je u Budžetu Tuzlanskog kantona.

Ova sredstva će se usmjeriti za sufinansiranje poslodavaca, koji će zaključiti ugovore o obavljanju volonterskog staža sa osobama sa Visomom stručnom spremom, koje se nalaze na konačnoj listi kandidata Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona.

Drugim riječima, poslodavci će se sufinansirati sa sredstvima u bruto iznosu od 356,50 KM mjesečno po osobi, pri čemu se volonterima isplaćuje neto iznos 200,00 KM kao naknada za ishranu i prevoz, a preostalih 156,50 KM je namjenjeno za plaćanje obaveza za zdravstveno osiguranje i plaćanje doprinosa osiguranja za slučaj povrede na radu ili profesionalne bolesti.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva u sredstvima javnog informisanja.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.