Stižu opet kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i sjevernim područjima registrovana je i kiša.
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, jači pljuskovi se prognoziraju u Bosni. U Hercegovini lokalno slabija kiša. Od sredine dana prema večernjim satima moguća je grmljavina u Krajini na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći na petak vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni.

U petak u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prijepodne u Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura.

Prvog dana vikenda prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Tokom noći na nedjelju razvedravanje. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između četiri i osam stepeni, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 10 i 16, a najviša u Hercegovini između 18 i 23 stepena.

U nedjelju će prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) biti sunčano vrijeme sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između tri i šest, na jugu zemlje od šest do 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stepeni Celzijusovih.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*