Bogata sportska subota u Tuzli

Utakmicama 18.kola ovog vikenda se nastavlja takmičenje u okviru ženske rukometne Premijer lige BiH. Jedinstvo Atlas Relax koje se nalazi u odličnoj formi, niz od 11 pobjeda pokušat će nastaviti u susretu sa posljednjeplasiranom Neretvom. Ova utakmica igra se od 15 sati u Mejdanu.

Pred košarkašima Slobode je utakmica 7.kola Lige za opstanak Prvenstva BiH, u kojem će večeras u velikoj dvorani Mejdana od 19 i 30, dočekati ekipu Mladosti iz Mrkonjić grada. Gosti su trenutno prvoplasirani u Ligi za opstanak sa omjerom pet pobjeda i jednim porazom, dok su Tuzlaci na omjeru 4:2.

Nakon reprezentativne pauze, na programu su utakmice 18. kola Premijer futsal lige BiH. Tuzlanski Salines će danas od 17 sati dočekati FC Mostar Stari Grad. Riječ je o protivniku koji je već obezbjedio titulu prvaka BiH i finalista je Kupa naše zemlje, te su gosti iz Mostara veliki favoriti.

Pobjedom u srijedu na gostovanju kod Bratstva u Gračanici, fudbaleri Sloge Simin Han vratili su se u trku za ulazak u Premijer ligu BiH, jer je zaostatak za prvoplasiranom Zvijezdom Gradačac smanjen na svega dva boda. U utakmici 21.kola Prve lige Federacije BiH danas od 16 sati, tuzlanski klub na svom stadionu dočekuje TOŠK iz Tešnja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*