Padavine uzrokovale poplave i pokretanje klizišta u Tuzlanskom kantonu

Kantonalna uprava Civilne zaštite objavila je informacije prikupljene u vremenu od 17,00 do 20,00 sati nakon što je obilna kiša pala na području Tuzlanskog kantona.

Općina Tuzla

Prolom oblaka i veliki broj prijava od strane građana s područja Mandića, Rasovca a radi se o lokalnom potoku koji je presjekao pristupni lokalni put na dva dijela, i veliki broj poplavljenih dvorišta i prijetnjom poplave stambenih objekata.

S područja Čaklovića i Simin Hana prijavljeno je poplavljanje stambenih objekata kao i lokalnih puteva. Pripadnici OSCZ su na terenu u naselju Mandići i Čaklovići gdje su angažovani vatrogasci. Pokrenuto je klizište u Gornjim Čaklovićima koje ugrožava jedan stambeni objekat, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

Općina Gračanica

Usljed proloma oblaka izlile su se lokalne rijeke Sokoluša i Drijenča i na potezu Gajeva-Lendića i Malešića i oštetila asfaltni put u dužini od 300 metara. Na istom lokalitetu poplavljeno je nekoliko stambenih objekata. Vatrogasna jedinica je na terenu i vrši ispumpavanje vode iz stambene zgrade Vega.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*