Večeras dvije revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka

Večeras se igraju dvije revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka u fudbalu. Mančester Siti (Manchester City) će ugostiti ekipu Liverpula (Liverpool), dok će Roma na Olimpiku (Stadio Olimpico) igrati protiv Barselone (Barcelona).

Golovima Salaha, Čembrlejna i Manea u prvom susretu, Liverpul je stvorio ogroman kapital za revanš četvrtine finala u Mančesteru. Ekipa Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) je na Enfildu (Anfield) briljantno odigrala prvo poluvrijeme i demonstrirala efikasan napadački fudbal.

Mohamed Salah, najbolji igrač Liverpula u ovoj sezoni, koji se povrijedio u prvom susretu četvrtfinala, bit će spreman za večerašnji dvoboj u Mančesteru.

Da bi došao do najvećeg uspjeha u Ligi prvaka u svojoj historiji, tim Pepa Gvardiole (Pep Guardiola) mora ponoviti igru, a skoro i rezultat iz prvog dijela sezone kada su na Etihadu deklasirali Liverpul sa 5:0.

Siti je prošlog vikenda poražen u gradskom derbiju protiv Mančester Junajteda (Manchester United) sa 3:2, tako da će sve snage usmjeriti na revanš sa Redsima.

U posljednja tri duela između Sitija i Liverpula postignuto je 15 golova, što garantuje još jedan veliki spektakl u borbi za polufinale evropske Lige prvaka.

Utakmicu Mančester Siti-Liverpul pratite u direktnom prijenosu na BHT1 od 20:35 sati.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*