Upravni odbor: Špekulacije vezane za navodnu suspenziju našeg kluba od strane N/FS BiH daleko su od istine!

Povodom medijskih napisa, Upravni odbor FK Sloboda ističe:

” Medijske špekulacije vezane za navodnu suspenziju našeg kluba od strane N/FS BiH daleko su od istine. Klub je pomno pratio sve objavljene vijesti vezane za ovu temu, te ovim putem obavještava naše navijače, simpatizere i cijelu sportsku javnost, da je FK Sloboda regulisao obaveze propisane od Saveza, a vezane za dugovanja kluba prema određenim fudbalerima.

Potvrda ovoga je sjednica Disciplinske komisije N/FS BiH na kojoj se niti u jednom trenutku nije raspravljalo o FK Sloboda u prethodno spomenutom kontekstu. FK Sloboda na vrijeme je Savezu dostavio svu dokumentaciju vezanu za izmirenje svojih obaveza, a odluke Disciplinske komisije dodatno su pokazale da se u ovom tijelu radi profesionalno, odgovorno i ozbiljno. Niti Uprava FK Sloboda, niti odgovorni u Savezu nisu podlegli špekulacijama, te su još jednom pokazali svu spremnost da se problemi rješavaju profesionalno i odgovorno sa jasnim ciljem – napretka bh. fudbala u svim segmentima.

Klub se ranije nije oglašavao na ovu temu, jer svojim aktivnostima i do sada urađenim poslom niti jednom nismo doveli u pitanje dalji nastup tima u premijerligaškom takmičenju. Ipak, obzirom da su posljednji medijski napisi naštetili ugledu FK Sloboda, smatrali smo obavezom obratiti se javnosti i svima još jednom pokazati našu odlučnost da Klub postavimo na zdrave temelje.”, stoji u saopštenju Upravnog odbora FK Sloboda.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*