(Video) Gradsko vijeće usvojilo Informaciju o stanju klizišta na području grada u 2017.godini

Gradsko vijeće Tuzle je u poslijepodnevnom dijelu  zasijedanja, usvojilo Informaciju o realizaciji projekata iz oblasti poduzetništva.

Usvojena je i Informacija o organizovanosti i opremanju službi zaštite i spašavanja na području grada, posebno je istaknuto kako ovu polje treba i kadrovski i tehnički ojačati da bi sistem zaštite i spašavanja bio zaokružen.

Najviše vremena vijećnici su posvetili Informaciji o stanju klizišta na području grada u 2017.godini. Predloženo je da se maksimalno iskoristi gradska televizija RTV7 u cilju podizanja svijesti građana o pojavama klizišta te načinu postupanja u takvim slučajevima. Još snažnije uključiti nadležne inspekcijske službe u cilju kažnjavanja onih koji svojim ponašanjem doprinose pojavi klizišta i poplava.

Vijećnici su između ostalog, danas usvojili Inicijativu ˝Za život sa manje boli˝, u cilju nabavke senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje nivoa šećera u krvi, za djecu i odrasle oboljele od dijabetesa.

Raspravljano je i o Nacrtu  zakona o izmjenama i dopunama zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgradjenih gradjevina, te Nacrta zakona o dopunama zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava.  Usvojene su određene sugestije nadležnih službi, što je upućeno nadležnim ministarstvima.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*