Sportistkinje Razija Mujanović i Kada Delić ambasadorke udruženja SOCI

U Tuzli je održano druženje i inkluzivnitrening organizovaniod strane Udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju- SOCI, a pored članova njihovog Udruženja, učestvovali su i učenici Osnone škole «Mejdan». Odlična atmosfera, ugodno druženje, kao  i mnogo zabave, najbolje su riječi koje se mogu upotrijebiti za današnjeorganizovano druženje, a sve u cilju adaptacije osoba sa poteškoćama u razvoju.

Kao gosti pozvani su Razija Mujanović, bivša košarkašica i odnedavno članica  Kuće slavnih, te Kada Delić,rekorderka BiH u atletici i direktorica Specijalne olimpijade BiH koja je predvodila inkluzivni trening.

Još jedan pozvani gost je predstavnik sa Medicinskog fakulteta u Tuzli, NerminAlibašić, student 2. godine općeg studija medicine i ujedno glavni koordinator projekta Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade «Parallel», koje se bavi istim pitanjem promocijom prava i moguućnostiosoba sa poteškoćama u razvoju.

U ime Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli prisustvovala je studentica Ajša Nešust, entuzijastična, ambiciozna mlada djevojka koja ulaže veliko zalaganje  za ovo društveno pitanje.  Zahvaljujući njihovom predanom radu i zalaganju, izabrani su i promovisani kao ambasadori udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju-SOCI, kao osobe koje se bore za promociju prava i mogućnosti osoba sa poteškoćama u razvoju.

Put uključenja osoba sa poteškoćama u razvoju, u svakodnevni društveni život jedan je dug i mukotrpan put, na kome se nalaze mnoge prepreke i predrasude sa kojima se susrećemo, ali dovoljno jaka želja i motivacija ljudi koji se srcem  zalažu za adaptaciju osoba sa poteškoćama u razvoju, prevazilazi sve granice, što svakako nijednu prepreku ne čini nesavladivom.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*