Sarajevo i Široki na Koševu u otvorenoj borbi za Evropu, Sloboda dočekuje GOŠK

Sarajevo i Široki Brijeg će u 6. kolu Lige za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine voditi direktnu borbu za treće mjesto koje garantuje nastup na evropskoj sceni u narednoj sezoni, dok će u 6. kolu Lige za opstanak Sloboda i GOŠK nastaviti borbu za opstanak.

Zrinjski je jučer iskoristio kiks Željezničara te se osamio na prvom mjestu tabele i sigurnim koracima krenuo po treću uzastopnu titulu prvaka BiH. Plemići su u gostima savladali Radnik iz Bijeljine, dok je Željezničar poražen na gostovanju protiv Krupe.

U Ligi za opstanak u prvi plan izbija remi Čelika i Borca, remi koji je ekipu Čelika doveo na rub ispadanja u Prvu ligu FBiH.

Liga za prvaka

Sarajevo – Široki Brijeg (17:00 sati, Moja TV)

Razlika između Sarajeva i Širokog Brijega iznosi pet bodova u korist Širokobriježana koji zauzimaju treću poziciju. Ovaj meč je vrlo važan za oba tima, jer treće mjesto garantuje plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu naredne sezone, dok će četvrto mjesto garantovati Evropu samo u slučaju da Željezničar osvoji Kup BiH u kojem se sastaje s Krupom.

Sarajevo i Široki su svjesni koliko im znači ovaj meč, posebno to važi za ekipu Sarajeva koja bi se porazom skoro sigurno oprostila od borbe za treće mjesto. O tome je govorio i trener Bordo tima Husref Musemić.

“Do kraja prvenstva je ostalo pet utakmica, a mi možemo i želimo biti treći. Ukoliko želimo doći do toga, onda moramo dobiti Široki Brijeg. Njih, kao i nas prate problemi s povredama, a sigurno je da nas očekuje zahtjevan meč. Protiv Željezničara smo odigrali dosta konkretno, a što se tiče igračkog kadra, ništa posebno se nije promijenilo. Može svašta da se desi, Halilović je jučer trenirao, ali ne mogu ništa više reći. Velkoski se žali na udarac u rebro, a vidjet ćemo, jer imamo još dva dana”, rekao je Musemić.

Široki u Sarajevo dolazi po pobjedu, poručio je trener Goran Sablić koji uz to dodaje da bi njegov tim bio zadovoljan i remijem.

“Ne bismo bili nezadovoljni neriješenim ishodom. Ali, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu, spremni, ako nam se ukaže prilika, i pobijediti na Koševu. Sarajevu su se vratili u ekipu neki važni igrači, no i mi ćemo biti jači u ovoj utakmici za Lončara i Dinu Ćorića”, rekao je Sablić.

Liga za opstanak

Sloboda – GOŠK (17:00 sati)

Nakon što je Čelik jučer kod kuće remizirao protiv Borca (1:1), pritisak na ekipama Slobode i GOŠK-a poprilično je smanjen, jer ova dva tima pred međusobni okršaj imaju po pet bodova viška u odnosu na Zeničane što je poprilično ogromna zaliha pred ulazak u posljednja četiri kola Lige za opstanak. Ipak, sigurno je da bi pobjednik današnjeg sraza skoro sigurno osigurao opstanak.

(Klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*