Prva karting trka

Za vikend je UG  TUZAMK Tuzla,  uz pomoć KK Ilijaš, organizovao prvu karting trku “Karting Kupa 2018”. Trka je vožena na prelijepo uređenoj stazi KK Ilijaš u Ilijašu.

Izuzetno lijepo vrijeme i veliki broj zaljubljenika u ovaj sport učinili su da trka izazove oduševljenje svih prisutnih na trci.

Nakon prijave takmičara i održanog sastanka sa vozačima uslijedilo je mjerenje vremena za startne pozicije vozača koji su na ovoj trci bili rapoređeni u pet takmičarskih klasa i dvije revijane klase.

Prva trka je namijenjena za najmlađe vozače u klasi 1A, a pobjenik u ovoj trci je Nemanja Knežević, druga je bila Sara Smailović i treći je Vedad Bekić.

U klasi 1B  najbolja je bila Melina Tučić sa osvojenim prvim mjestom, drugi je bio Abaz Đulović, a odmah iza njega treće mjesto je osvojio Alem Đulović.

Klasa 2A  je namijenjena za vozače sa motorima 80 ccm3, a pobjednik u ovoj trci je Amir Ajdaslić, drugo mjesto je osvojio Muhamed Bureković i treće mjesto je osvojila Amina Grbo.

Četvrta trka klasa 2B je namijenjena za vozače sa Parila motorima prvo mjesto je osvojio Dino Mujanović drugi je bio Alem Đulović i treće mjesto pripalo je Abazu Đuloviću.

Peta i najjača klasa u takmičenju mladih vozača do 16 godina je klasa 100 ICA Junior.

Pobjednik ove klase je Boriša Sikima drugo mjesto zasluženo je pripalo Anđeli Knežević i trećeplasirana u ovoj trci je Amina Grbo.

Nakon zvaničnog takmičenja upriličene su još dvije revijalne trke van konkurencije. Tako da je po prvi put

vožena Klasa SPONZORA. Pobjednik u ovoj klasi je Nenad Knežević, drugi je  Elvis Mujanović i treći Hašim Grbo.

Završna trka takmičenja je DAMA KLASA i vožena je po startnom vremenu najbolje vrijeme je imala Anela Mujanović u ime Adise Mujanović i treća je Aida Tučić.

Nakon proglašenja pobjednika, svim učesnicima su uručene diplome za učešće na trci.

(RTV7/TUZAMK)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*