Prve predstave Pozorišta mladih Tuzle u adaptiranoj dvorani “Kaleidoskop”

Nakon projekta adaptacije i svečanog otvaranja dvorane “Kaleidoskop” Pozorište mladih Tuzle, u okviru Sporazuma o saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla, počinje izvoditi pozorišne predstave u ovoj dvorani.

Prva predstava biće izvedena sutra, 25.4.2018.godine u 19,30 sati. Riječ je o predstavi “Kad postanem kralj” (Režija: Amila Beširović i Adnan Mujkić) koja je nastala kao rezultat rada Dramskog studija za djecu i mlade, po motivima “Kralja lavova”, a svoju premijeru imala je u Belgiji u septembru prosle godine.  Sav prihod od karata za večernju predstavu namijenjen je za troskove adaptacije dvorane.

Predstava će isti dan u 13.00 sati biti besplatno izvedena za  učenike Osnovne škole KŠC “Sv.Franjo” u okviru projekta “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg implementira Udruženje “Vive žene” u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a kojeg finansira Evropska unija. Nakon predstave realizuje se diskusija i okrugli stol sa učenicima na temu prepoznavanja nasilja u predstavi.

Rezervacije mjesta za večernju predstavu: 061 365 600.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*