Program „Zdravo jedi, zdravo rasti“ u obdaništu „Naše dijete“

U ponedjeljak, 15. septembra 2014. godine, u JU dječije obdanište „Naše dijete“ Tuzla, održat će se edukativna radionica o integriranom programu unapređenja zdrave ishrane, koju će otvoriti federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u saradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH izradilo je integrisani, intersektorski program za unapređenje zdravlja djece predškolskog i školskog uzrasta pod nazivom ,,Zdravo jedi, zdravo rasti“.

Čast da učestvuju u ovom Programu ima šest predškolskih ustanova iz Federacije BiH, medju kojima je i JU dječije obdanište „Naše dijete“ Tuzla.

Edukativne radionice u vrtićima u Federaciji BiH realiziraju stručnjaci iz oblasti obrazovanja i zdravstva (Nadija Bandić, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Aida Filipović-Hadžiomeragić i Aida Vilić-Švraka iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo, Aida Pilav iz Federalnog ministarstva zdravstva, uz podrškupredstavnika UNICEF-a BiH (Selena Bajraktarević i Alma Herenda).

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*