Austrijanci pripremaju konferenciju za BiH, pomoći će da nađemo investitore

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) pozvala je privredne subjekte u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na subjekte koji su pretrpjeli materijalnu štetu tokom poplava u BiH, da učestvuju na privrednoj konferenciji u Austriji, koja je planirana za 20. novembar 2014. godine, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Iz VTK BiH su saopćili kako je planirano da se u okviru konferencije organizuje berza ponuda za investitore ili kupce robe, koja bi bila namijenjena posebno firmama koje su pretrpjele štete tokom poplava u BiH.

“Ako je neka firma u poplavama izgubila osnovna sredstva, na konferenciji može tražiti investitora, koji bi uložio svoja sredstva u zamjenu za određen dio vlasništva u firmi. Dakle, na događaju bi bile predstavljene investicijske mogućnosti i potražnja za stranim tržištem bh. firmi”, pojasnili su iz VTK BiH.

Pozvali su sve bh. firme koje traže investitore ili žele da plasiraju svoje proizvode na austrijsko tržište, a posebno firme sa poplavljenih područja BiH, da iskoriste priliku i prijave se za učešće na konferenciji.

Popunjene prijavne obrasce je potrebno dostaviti VTKBiH do petka 19. septembra 2014. godine.

“Informacija o zainteresovanim bh. kompanijama i njihovom interesu (za investitorima ili plasiranjem proizvoda na austrijsko tržište) će biti dostavljena Privrednoj komori Austrije radi ispitivanja interesa austrijskog tržišta i pronalaženja adekvatnih partnera za bh. privrednike”, navodi se dalje u saopćenju VTK BiH, prenosi NAP.

(NAP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*