Stonoteniserke BiH pobijedile Gvatemalu, sutra meč protiv Portugala

Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine na 54. izdanju Svjetskog prvenstva u Halmstadu danas je ostvarila pobjedu nad Gvatemalom rezultatom 3:2.

Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica, nakon velike borbe, uspjele su u nokaut-fazi za plasman u B diviziju, od 49. do 60. mjesta, ostvariti važan trijumf i nastaviti niz od pet uzastopnih pobjeda.

Nakon četiri vezana trijumfa u grupnoj fazi, mlade “Zmajice” su uspjele poslije velike borbe pobijediti Gvatemalu sa 3:2 i tako nastaviti borbu za plasman u B diviziju.

Po pojedinačne pobjede ostvarile su Emina Hadžiahmetović, Sanja Milojica, dok je Snežana Marković donijela odlučujući poen u ovom dvoboju.

“vuatemala je bila jak protivnik, ali smo kao ekipa sve tri dale maksimum da dođemo do važnog trijumfa. Sve smo se morale potruditi da dođemo do velikog plasmana u nastavak takmičenja”, kazala je Snežana Marković iz Halmstada.

Podsjetimo, prije pobjede nad Gvatemalom (3:2), naše najbolje djevojke su u prvom kolu sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u naredna četiri dana ostvarile četiri pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe), te sa Maldivima i Norveškom sa po 3:0.

Sutra (10 sati) naše djevojke nastavljaju borbu u nokaut-fazi protiv Portugala.

“Treća sam igračica, ali sam brzo došla do pobjede. Sutra nas očekuje meč sa Portugalom, koji su naš duel posmatrale s tribina i navijale protiv nas. Očekujem zanimljiv duel”, kazala je Sanja Milojica.

Emina Hadžiahmetović je imala priliku da pri rezultatu 2:1 donese odlučujući poen za BiH, ali nije uspjela.

“Očekivale smo ovako težak meč i pokazale smo kvalitet da dostojno predstavljamo boje BiH. Kao ekipa smo bile super i to donosi nadu pred sutrašnji duel sa Portugalom”, kazala je Emina Hadžiahmetović.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*