Simeoneu četiri utakmice suspenzije

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) kaznila je Dijega Simeonea, trenera Atletico Madrida sa četiri utakmice zabrane vođenja tima zbog isključenja na prvoj utakmici polufinala Lige Evrope protiv Arsenala u Londonu.

To znači da će Simeone svoje pulene u finalu Lige Evrope protiv Olympique Marseillea 16. maja na stadionu u Lyonu. S obzirom da je prvu utakmicu suspenzije odradio u revanšu polufinala protiv Arsenala, nakon finalnog ogleda ostaće mu još dvije utakmice zabrane u evropskim takmičenjima.

Simeone je isključen jer je prigovarao sudiji Clementu Turpinu nakon što je pokazao drugi žuti karton Šimetu Vrsaljku, koji je zbog toga već u desetoj minuti utakmice morao napustiti teren.

Osim četiri utakmice zabrane vođenja tima Disciplinska komisija UEFA-e je Simeonea zbog “neprimjerenog ponašanja“ i “vrijeđana službenog lica“ kaznila i novčano sa 10.000 eura. Zbog ubacivanja predmeta u teren kažnjen je i Atletico Madrid, također, sa 10.000 eura.

Atletico je najavio da će uložiti žalbu na odluku Disciplinske komisije.

Madridski klub je u revanšu slavio rezultatom 1:0, što mu je nakon 1:1 u Londonu bilo dovoljno za plasman u finale Lige Evrope.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*