Napoli izgubio sve šanse za titulu prvaka, Lazio kiksao i dao šansu Interu

Napoli je u 36. kolu Serije A na San Paolu remizirao sa Torinom 2:2 i tako je borba za Scudetto praktično riješena.
Istina, Juventus ima šest bodova više dva kola prije kraja i još uvijek nije zvanični prvak, ali čak i da izgubi dvije preostale utakmice, Stara dama ima daleko bolju gol razliku, čime je praktično već sada prvak Italije.

Napolitanci su dva puta vodili golovima Mertensa u 25. i Hamsika u 71. minuti, dok su za Granatu strijelac bio Baselli u 55. i De Silvestri u 83. minuti, te je sada u domenu naučne fantastike da prestignu Juventus, koji će sedmi put uzastopno biti prvak Italije.

Najzanimljvije je bilo u duelu Lazija i Atalante, a remi 1:1 najviše odgovara Interu koju je prišao na samo dva boda zaostaka Nebeskoplavima u borbi za Ligu prvaka. Atalanta je povela preko Barrowa u 2. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Caicedo u 24. minuti nakon čega više nije bilo pogodaka i pored velikog broja šansi, pogotovo za goste.

Senad Lulić je kao kapiten odigrao svih 90 minuta, a zanimljivo je da je Ervin Zukanović isključen sa klupe za rezervne igrače nakon prigovora sudiji u meču u kojem je Fiorentina je pobjedom u Genoi sa 2:3 zadržala određene šanse da se domogne Evrope, dok su važne trijumfe u borbi za opstanak ostvarili Chievo i SPAL.

Rezultati

Genoa-Fiorentina 2:3
Napoli-Torino 2:2
Lazio-Atalanta 1:1
SPAL-Benevento 2:0
Chievo-Crotone 2:1

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*