Bee Fest: Nagrada “Med medova” pripala pčelaru Avdi Duranoviću

U okviru ovogodišnjeg 12. internacionalnog sajma pčelarstva i pčelarske opreme “Bee Fest 2014” upriličena je dodjela priznanja i nagrada, a jednoglasno je odlučeno da se titula “Med medova” za 2014. godinu dodijeli medu “Kadulja” pčelara Avde Duranovića.

Za kategoriju meda “Livada” brozanu medalju dobio je Asmir Duraković iz Gradačca, srebrnu medalju osvojila je “Pčelica Medina” iz Zenice, dok su zlatne medalje dobili Avdo Duranović iz Konjica i Salko Repeša iz Gradačca.

Bronzanu medalju za kategoriju meda “Planinarska livada” osvojio je Asmir Duraković iz Gradačc,a dok je zlatnu medalju osvojilo “Pčelarstvo Balić” iz Travnika.

U kategoriji meda “Šumski med” bronzana medalju osvojilo je “Pčelarstvo Pantić” iz Olova, srebrnu medalju “Pčelica Medina” iz Zenice i zlatnu medalju Abdurahman Trešnjo iz Konjica.

Srebrenu medalju u kategoriji meda “Vrijesak” osvojila je “Pčelica Medina” iz Zenice, a zlatnu medalju “Pčelarstvo Mulabdić” iz Žepča te Avdo Duranović iz Konjica.

Medalje su dodijeljene i za kategoriju meda “Kadulja”. U ovoj kategoriji srebrnu medalju osvojio je “Herzeg med” iz Trebinja i Nedeljko Pazin također iz Trebinja, dok je zlatnu medalju dobio Avdo Duranović iz Konjica.

Zlatnu medalju u kategoriji meda “Lipa” osvojio je Salko Repeša iz Gradačca.

Žiri je ove godine primijetio da su mikrolokacije “dale” izvanredan kvantitet meda te da su pčelari koji su se nalazili na tom području uspješno pčelarili.

Predsjednica ocjenjivačkog žirija 12. internacionalnog sajma pčelarstva i pčelarske opreme “Bee Fest 2014” bila je doc.dr. Bedrija Alić, a članice žirija bile su dr. Rankica Bahtijarević i mr. Lejla Spiljak.

Na Sajmu pčelarstva i pčelarske opreme ”Bee Fest 2014”, koji je danas zatvoren, na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović proizvode je ponudilo više od 50 izlagača.

(FENA)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*