IPI Akademija Tuzla: Svečano promovisano 28 diplomanata prve generacije

Prva svečana promocija diplomanata Visoke škole “Internacionalna poslovno – informaciona akademija Tuzla”, održana je u Hotelu Tehnograd, uz prisustvo zvanica i brojnih gostiju.

IPI Akademija je prva domaća privatna visokoškolska ustanova na Tuzlanskom kantonu, a prva generacija, kojoj su  svečano dodijeljene diplome, upisana je akademske 2014/15 godine.

-Stub koji nosi rad IPI Akademije su kompetentan i kvalifikovan akademski kadar, savremeni studijski programi i studenti koje IPI Akademija smatra svojim najvećim kvalitetom. Upravo zbog toga smo se  okupili, da krunišenom rad 28 diplomanata koji su uspješno odbranili svoje završne radove. Radi se o jednoj izvrsnoj generaciji koja još prošle godine uradila završne radove, a neki od njih su već dobili i zaposlenje – istakao je Damir Bećirović, direktor IPI Akademije.

Diplome je dodijelio Zlatan Muratović, ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona.
Na  svečanosti je odato  i priznanje najboljim studentima iz prošle školske godine, kojima su dodijeljene nagrade „dr Hamza Šarić“, koja je ustanovljena ove godine, a dodjeljuje se u čast osnivača IPI Akademije, dr Hamze Šarića.

Nagrade su primila četiri studenta IPI Akademije: Džemila Junuzović, Anes Bajrić, Ali Mokayes i Nerma Halilagić, koji su u protekloj akademskoj godini ostvarili najbolji prosjek ocjena. Nagrada se dodjeljuje radi posticanja studenata na što bolji rad i zalaganje i predstavlja priznanje njihovoj marljivosti, odgovornosti i izvrsnosti.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*