Danas malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u jugozapadnim djelovima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Sokolac 9, Ivan Sedlo i Srebrenica 11, Livno 12, Bihać, Bugojno, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 13, Bijeljina, Prijedor, Tuzla i Zvornik 14, Banja Luka i Grude 15, Brčko, Doboj, Gradačac, Mostar, Široki Brijeg, Stolac i Zenica 16, Neum i Trebinje 18 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Ponegdje u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne pljuskovi mogu biti i intenzivniji. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.Najviša dnevna temperatura od 21 do 26 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Povremeni pljuskovi također će remetiti osjet ugode.

FHMZ

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*