Javni poziv ”Podrška povratku prognanih lica” u TK

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona objavilo je Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije ”Podrška povratku prognanih lica”.

Sredstva predviđena za projekte održivog povratka se dodjeljuju povratnicima na području Tuzlanskog kantona i osobama koje su imale status raseljenog lica na području Tuzlanskog kantona, a vratili se u svoja prijeratna mjesta prebivališta za realizaciju samostalnog projekta u iznosu do 6.000,00 KM (slovima: šesthiljada KM) sa obračunatim PDV-om po zahtjevu povratnika. Maksimalan broj korisnika koji mogu dobiti finanasijska sredstva je pet (5) po jednoj općini/gradu.

Sa odabranim korisnicima Ministarstvo će potpisati pojedinačne ugovore, a korisnicima sredstva će biti doznačena na lični transakcijski račun. Prijavu na Javni poziv podnosi isključivo nosilac domaćinstva. Prijava se može podnijeti za: priključke za mehanizaciju; motokultivatore (mali, srednji, veliki); plastenik do 100 m2; sitnu stoku (koze, ovce); krupnu stoku (muzne krave, steone junice, tovna junad, svinje); mašine i uređaje za bavljenje obrtničkom djelatnošću (stolar, bravar, stomatolog, mesar, krojač, zidar, brico, frizer, uzgoj ribe i dr..) i gospodarske objekte…

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*