„Komunalac” počeo radove: U općini Tuzla čisti se više od 10 km riječnih korita

Komunalac Tuzla već je počeo sa pripremama angažmanom na poslovima čiščenja vodotoka od rastinja i nanosa u koritima i sa obala rijeka, potoka na području općine Tuzla.

-Radit će se dionica rijeke Jale (od mosta kod Doma Penzionera do zapadne granice opštine Tuzla (u dužini 8.5km, regulisano korito potoka Joševica (200m) i regulisano korito Mramorskog potoka od 1,8km – saopšteno je iz JKP “Komunalac” Tuzla.

Predviđeni radovi su definisani u projektu “Uklanjanje nanosa i naplavina sa obala i iz korita vodotokova na području općine Tuzla, nastalih nakon poplava u maju 2014. godine” koji je zaključen dana 05.09.2014. godine u Tuzli, između ugovornih strana: Fonda otvoreno društvo BiH, Općine Tuzla i JKP Komunalac Tuzla.

Vrijednost projekta je 317.000 KM, projektom će se realizovati 39.347 radnih sati, a biće angažovane i nezaposlene osobe. Za privremeno angažovanje radne snage biće isplaćeno oko 163.000 maraka. Izbor radnika za privremeno angažovanje izvršili su JU Služba za zapošljavanje TK-a, Biro za zapoljašavanje i JU Centar za socijalni rad Tuzla. Za vrijeme realizacije projekta, koji će trajati oko dva mjeseca, bit će zaposleno ukupno 148 osoba.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*