“Majski cvijet ” 2018 i ove godine uspješno odgovorio velikom zadatku

Tokom vikenda je održan Međunarodni festival dječije pjesme “Majski cvijet” Tuzla 2018. Na ovogodišnjem festivalu bilo je 12 odabranih takmičarskih kompozicija i izvođača, a  Ana Maria Vasiljević iz Sarajeva je s pjesmom “Najbolje za nas” osvojila 1.mjesto.

“Majski cvijet”počeo je sa radom 1974. godine i održavao sve do početka devedesetih. Udruženje gradski dječiji hor “Slavuj” i dirigentica, profesorica Renata Bagarić, umjetnički direktor festivala, u dogovoru s osnivačem, prošle godine uspješno su obnovili ovaj festival dječije autorske pjesme.

„Prošle godine vratili smo djeci festival dječije pjesme „Majski  cvijet“ Tuzla i dali mu međunarodni karakter. Kao organizatori, presretni smo što sve šira javnost prepoznaje značaj ove manifestacije i pruža nam pomoć i podršku da istrajemo u svojim nastojanjima. Iza nas su mjeseci napornog rada, no sa ponosom možemo reći da je i Gradski dječiji hor “Slavuj”, kao organizator ove značajne manifestacije i ove godine uspješno odgovori ovom velikom zadatku. Trudili smo se da pričinimo veliku radost svima kojima je sve ovo namijenjeno, a isto tako nadamo se da će festival živjeti i rasti zajedno s našim mališanima. Koristim priliku da se zahvalim pokroviteljima festivala, predsjedniku Federacije BiH, gradonačelniku Tuzle, zlatnom sponzoru BH Telecomu i ostalim sponzorima te svim prijateljima, koji su prepoznali važnost ovog projekta i pomogli realizaciju festivala “Majski cvijet” – kazala je Renata Bagarić, dirigentica hora “Slavuj” i glavni “krivac” za ponovno pokretanje festivala.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*