Održan Eko kamp na Zlači za učenike iz tri škole iz Tuzle, Brčkog i Odžaka

Nakon edukativnih radionica koje su održane u JUMS Hemijska škola Tuzla,  JU Tehnička škola Brčko distrikt i Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak, članovi ekološke sekcije su sa svojim profesorima osmislili i napisali projektne prijedloge za pilot projekte koje su implementirati u svojim školama s a ciljem da primjene stečena znanja i istovremeno utiču na ekološku svijest svih učenika i nastavnika njihovih škola.

Kroz implementaciju navedenih aktivnosti, izvršen je odabir 7 najuspješnijih učenika u svakoj školi koji su dobili titulu eko lidera i samim tim sebi osigurali učešće na eko kampu. Eko kamp je organizovan na Zlači i trajao je 4 dana. Pored edukativnog dijela, kamp je imao i zabavni dio koji je imao za cilj uspostavljanje i učvršćivanje dijaloga među učesnicima. Da bi učesnici kampa sa sobom ponijeli nešto što će ih podsjećati na eko kamp i zajedničko druženje, printane su majice i platnene torbe. Za sve učesnike eko kampa su  odštampani certifikati, a za školesu pripremljene zahvalnice.

Sve navedene aktivnosti su dio projekta „Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja“ kojeg Centar za ekologiju i energiju implementira uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*