Predsjedatelj Bevanda sastao se sa izaslanstvom MMF-a

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas je u Sarajevu s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio šef Misije Ron van Rooden, razgovarao o provedbi programa i strukturalnim reformama u okviru osmog pregleda standby-aranžmana koji prethodi odluci Odbora MMF-a o isplati devete tranše u iznosu od oko 133 milijuna KM.

Predsjedatelj Bevanda je zahvalio Misiji MMF-a na brzom reagiranju i pomoći koju su pružili u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

On je upoznao izaslanstvo MMF-a da je Vijeće ministara BiH odmah donijelo izmjene i dopune Zakona o proračunu BiH kojima je omogućeno da se sredstva u iznosu od 10 milijuna KM, prikupljena proračunskim uštedama i doprinosom zaposlenika koji su dali prilog za unesrećene, transferiraju entitetskim vladama.

Naglasio je da je nezadovoljan dinamikom distribucije ove pomoći ugroženom stanovništvu BiH.

Predsjedatelj Bevanda je informirao predstavnike MMF-a o ispunjavanju ciljeva iz Platforme iznesene u Pismu namjere od 11. rujna 2012. godine i u dopunskim pismima namjere koja su dogovorena do 13. lipnja 2014. godine.

Šef Misije MMF-a Van Rooden je izrazio zadovoljstvo suradnjom i uputio čestitke za profesionalan odnos prema obvezama, naročito nakon katastrofalnih poplava.

On je rekao da postoje naznake oporavka ekonomije i istaknuo da je porasla naplata poreznih prihoda te da je povećan obim industrijske proizvodnje, zbog čega je moguće u ovoj godini očekivati pozitivan ekonomski rast.

Sugovornici su se suglasili da i u narednom periodu treba nastaviti rad na strukturalnim reformama i na ostvarenju fiskalnih ciljeva.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atojan.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*