Slučaj stradanja Davida Dragičevića: Pred Anketnim odborom svjedoči i Darko Ćulum

Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, održaće danas u Banjaluci četvrtu sjednicu.

Izjave bi na sjednici trebalo da daju direktor policije Darko Ćulum i načelnik Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) Siniša Kostrešević, saopšteno je Narodne skupštine RS.

Početak sjednice zakazan je za 14.00 sati.

Na prethodnoj sjednici, u petak, 18. maja, izjave su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić.

Karan je odgovarao na pitanja članova Odbora o obdukcionom nalazu, dok je Ilić govorio o istrazi i načinu na koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dobila da radi slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Otac preminulog mladića Davor Dragičević nedavno je Okružnom tužilaštvu Banjaluka predao prijavu u kojoj izražava sumnju da je njegov 21-godišnji sin ubijen.

Tvrdi da ima dokaze da se montiraju određene stvari u vezi sa smrću njegovog sina, a za saučesništvo je  optužio čelne ljude policije, koji su protiv njega podnijeli tužbe za klevetu.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*