Građani Sarajeva obilježili 26 godišnjicu masakra u Ferhadiji

Veliki broj građana Sarajeva i predstavnika vlasti odao je danas u ulici Ferhadija počast za 26 ubijenih građana prije 26 godina.

Na ovom mjestu prije 26 godina desio se prvi i jedan od najvećih masakara u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. U redu za hljeb toga dana u tadašnjoj ulici Vase Misikina ubijeno je 26, a ranjeno 108 ljudi.

Ubijeni su Nedžad Abdija, Ismet Ašćerić, Ruždija Bektešević, Snježana Biloš, Predrag Bogdanović, Vladimir Bogunović, Vasva Čengić, Gordana Čeklić, Mirsad Fazlagić, Emina Karamustafić, Mediha Omerović, Bahrija Pilav, Mila Ruždić, Mile Ružić, Hatidža Salić, Galib Sinotić, Abdulah Sarajlić, Sulejman Sarajlić, Sreten Stamenović, Srećko Šiklić, Božica Trajeri – Pataki, Vlatko Tanacković, Srećko Tanasković, Tamara Vejzagić – Kostić, Jusuf Vladović i Izudin Zukić.

Sa Borija su tog jutra ispaljene tri granate. Ubijeno je 26 ljudi, a 108 ranjeno. Slike prvog sarajevskog masakra koji su počinili pripadnici vojske RS-a, koji su glavni grad držali u okruženju, obišle su svijet.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*