Uspješni nastupi učenika Turističko – ugostiteljske škole Tuzla na Festivalu u Zenici

Na 10.Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola Zenica 2018, JU Turističko – ugostiteljska škola se još jednom pozicionirala u rangu sa najkvalitenijim obrazovnim ustanovama koje obrazuju za zanimanja u okviru ugostiteljsko – turističke struke.

U konkurenciji 50 srednjih, tehničkih i stručnih škola, učenici Turističko – ugostiteljske škole Tuzla čiji kvalitet se temelji na tradiciji, iskustvu i koontinuiranom direktnom saradnjom sa tržištem rada su pod vodstvom nastavnika – mentora postigliili zapažene rezultate. Takmičili su se u disciplinama kuhar, konobar, poslastičar i turistički tehničar / kalkulacije, osvojivši sljedeća mjesta:

– Dedić Ibrišim, kuhar – prvo mjesto, mentor Jurić Štefica;
– Arifi Arnel, kuhar – prvo mjesto, mentor Jurić Štefica;
– Mišić Kristina, poslastičar – drugo mjesto, mentor Kalajlić Amira;
– Poljić Aldin. konobar – drugo mjesto, mentor Avdibegović Edvad;
– Gogić Benjamin, kalkulacije – treće mjesto, mentor Bogdanović Kuret Svetlana

Turističko – ugostiteljska škola Tuzla je na ovom festivalu predstavila pet izložbenih radova iz navedenih disciplina, a ocjenjivačke komisije su ih bodovale maksimalnom mogućom ocjenom, ukupno 500 bodova.

Postignutim plasmanom, Tuzlaci su ponovo pokazali i to da najboljeg ne kreira samo novac, donacije i ulaganja u praktičnu nastavu od strane privatnih donatora ili vladajućih struktura koja su nešto skromija u odnosu na pojedine bosansko – hercegovačke škole iz iste branše, već i kreativnost, permanentna edukacija iz aktuelne oblasti i kvalitet obrazovnih kadrova.

Učenici su nakon završenog Festivala na skroman način pobjedu proslavili sa svojim nastavnicima – mentorima sa porukom svim učenicima koji imaju afinitet ili ljubav prema ovima zanimanjima da je Turističko – ugostiteljska škola Tuzla otvorena za sve koji se žele baviti poslom budućnosti.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*