Srbijanska poslanica napravila diplomatski incident u Poljskoj

Poslanica Srpske radikalne stranke Nataša Jovanović izazvala je burnu raspravu na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a u Poljskoj nakon što govorila o Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, prenose “Večernje novosti”.

Šef stalne srbijanske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Dragan Šormaz rekao je za “Novosti” da je stav Nataše Jovanović bio “potpuno nedržavnički i nepolitički”, kao i da ona može da govori šta hoće, ali to neće naškoditi ugledu Srbije.

Prema pisanju lista, Nataša Jovanović je za govornicom rekla da obožava ruskog predsjednika Vladimira Putina i da podržava njegovu politiku, što je izazvalo “potpuno zaprepašćenje i šok kod većine prisutnih”.

“Govorila je nevjerovatne stvari, da im je bolje da paze šta rade, da ne prelaze “crvenu liniju” jer će Putin uzvratiti, pa će se kajati. Da podržava sve što Putin radi, a ubijeđena sam da ona i ne zna šta on radi”, rekao je Šormaz.

Jovanović: “I Putin nas brani kada nas drugi napadaju”

On je kazao da je to stvarno bio incident i da ne bi bilo dobro ni da je u Skupštini Srbije sve to rekla, jer ona nije ruski poslanik u Dumi.

“Izazvala je veliko čuđenje prisutnih. Razvila se polemika, pa su joj drugi odgovarali da je Putin odavno prešao “crvenu liniju” kada su ruske trupe upale u Ukrajinu, Gruziju”, rekao je Šormaz.

Nataša Jovanović je za “Novosti” kazala da su na zasjedanju SAD i Velika Britanija napravile “antirusku histeriju” i da se ona javila za riječ da im odgovori jer nije bilo nikoga iz Rusije.

“Naravno da ću da branim Putina i Rusiju, jer oni brane nas svuda gdje nas drugi napadaju. A Šormaz je pravi natovac i zato mu je zasmetao moj govor”, rekla je Nataša Javanović.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*