UIO: Oduzeta tekstilna roba u vrijednosti od 148.000 BAM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine oduzeli su, na području opštine Gradačac i putnom pravcu Zvornik-Bijeljina, tekstilnu robu u vrijednosti od 148.000 BAM.

Na osnovu saznanja o krijumčarenju robe iz Srbije i Turske, službenici UIO iz Regionalnog centra Tuzla izvršili su provjere porijekla robe na području opštine Gradačac, te u jednom prodajnom objektu oduzeli stranu robu.

U pitanju je obuća i trenerke poznatih svjetskih brendova “Nike” i Adidas”, u količini od 2.514 komada.

Provjera drugog objekta izvršena je u saradnji sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove, gdje su službenici UIO trajno oduzeli robu stranog porijekla, a radi se o majicama i zavjesama za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

U međuvremenu, na osnovu operativnih saznanja prilikom rada na putnoj komunikaciji Zvornik-Bijeljina pronađena je određena količina tekstilnih proizvoda bez zakonom propisane dokumentacije o porijeklu i ista je trajno oduzeta.

Protiv počinioca navedenih nezakonitosti, u skladu sa odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, saopštili su iz UIO.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*