Carinici BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije kreću u žešću borbu protiv kriminala

Danas je u Banja Luci dogovorena pravovremena razmjena obavještajnih informacija i buduće zajedničke akcije službenika za sprečavanje krijumčarenja u sastavu carinskih službi Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, prenosi Patria.

Rezultat je ovo zajedničkog sastanka koji se danas održao u zgradi Uprave za indirektno oporezivanje u Banjoj Luci, na kojem su prisustvovali najviši predstavnici UIO, Uprave carina Crne Gore, Carinske uprave Hrvatske i Uprave carina Srbije. Kako bi se spriječila ilegalna prekogranična trgovina, prvenstveno akciznih roba, ali i ostalih skupocjenih roba, danas je razrađen model buduće razmjene operativnih informacija između carinskih uprava zemalja regiona.

Pored toga, dogovorene su buduće zajedničke operativne akcije na terenu unutar BiH i susjednih zemalja. Sve što je danas u Banjoj Luci dogovoreno imaće za cilj, da se pored otkrivanja nelegalne trgovine, spriječe bilo kakve malverzacije oko povrata PDV-a, koji najviše ostvarju preduzeća koja se bave izvozom dobara iz zemalja Regiona.

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*