Teška nesreća na aerodromu Ciljuge kod Živinica: Pilot poginuo, kopilot hospitalizovan u UKC-a Tuzla

Pilot motornog zmaja šezdesetosmogodišnji S.D. smrtno je stradao, dok je njegov kopilot pedesetsedmogodišnji E.Š. iz Živinica zadobio teške tjelesne povrede u nesreći koja se dogodila u srijedu oko 17 sati na sportskom aerodromu Ciljuge kod Živinica.

Kako saznajemo u Tužilaštvu TK, S.D. koji je upravljao mikro letjelicom na motorni pogon, tzv. ‘motorni zmaj’, prilikom slijetanja je zakačio neravno tlo i ispao iz letjelice. Preminuo je na mjestu događaja, dok je njegov saputnik E.Š. zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je hospitaliziran u UKC-u Tuzla.

Uviđaj na mjestu nesreće izvršili su dežurni kantonalni tužilac i službenici OKP-a PU Živinice. ˝Osoba koja je upravljala letjelicom je smrtno stradala na mjestu nesreće, dok je druga zadobila teške tjelesne povrede. Tužilac je izdao naredbu za tjelesnim pregledom stradalog, vađenje krvi i urina.

Danas će uviđaj obaviti i nadležni iz Direkcije za civilnu avijaciju BiH˝, kazao je za Danas.info glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

(Danas.info)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*