IHF/EHF Women's Trophy 2018 : Završena grupna faza, poznati svi polufinalisti!

Utakmicama 3. kola u grupama A i B završena je prva faza takmičenja na rukometnom turniru IHF/EHF Women's Trophy 2018 koji se održava u Tuzli. Poznati su i polufinalisti: Belgija, Estonija, BiH i Luksemburg.

Belgija je rezultatom 27:18 pobijedila Kipar i tako sebi obezbijedila prvu poziciju u Grupi A. Ovaj tim do trijumfa su vodili Beckers i Denays sa 7 i 6 golova.

Nakon toga, odigran je i susret između Estonije i Moldavije koji je direktno odlučivao o drugom mjestu i putniku u polufinale. Taj cilj ostvarile su Estonke koje su slavile 33:25. Dominirale su Utsal i Tedrekull sa po 8 pogodaka.

Kada je Grupa B u pitanju, prava drama viđena je u duelu Azerbejdžana i Velike Britanije. Iako su Azerbejdžanke, sa raspoloženom Bayramovom (11 golova) vodile u većem dijelu susreta, Britanke su uspjele pobijediti u zadnjoj minuti postigavši dva gola. Na kraju 28:29. Najbolja u svom timu bila je Judge Storm sa 11 pogodaka.

U posljednjoj utakmici večeri, ženska juniorska reprezentacija ponovo je briljirala. Visoka i ubjedljiva pobjeda nad Luksemburgom 39:14 donijela nam je prvo mjesto u Grupi B. Odlične su u našoj nacionalnoj vrsti bile Soldo i Boras sa po 7 pogodaka.

Danas je dan pauze, a u subotu se igraju susreti u nokaut završnici. Termini od 12.30 i 14.30 sati rezervisani su za razigravanje od 5. do 8. mjesta. Prvo igraju Moldavija i Azerbejdžan, a zatim Velika Britanija i Kipar.

U poslijepodnevnim satima slijede polufinalni dueli. Od 16.30 prvo polufinale igraju Belgija i Luksemburg, a od 18.30 sastaju se BiH – Estonija.

JOŠ JEDNOM POZIVAMO SVE LJUBITELJE RUKOMETA DA DOĐU U MEJDAN I PODRŽE NAŠU ŽENSKU JUNIORSKU REPREZENTACIJU KOJA ZAISTA PRUŽA ODLIČNE PARTIJE NA TURNIRU.

(RTV7/Press IHF/EHF Women's Trophy 2018)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*