Osumnjičenom za pokušaj ubistva ruskog novinara određen dvomjesečni pritvor

Sud u Kijevu odobrio je zahtjev tužilaca za dvomjesečni pritvor biznismena Borisa Hermana,  koji se sumnjiči za pokušaj ubistva ruskog novinara Arkadija Babčenka.

“Sud odgovara na zahtjev i odobrava pritvor na period od 60 dana bez prava na kauciju”, rekao je sudija, prenio je TASS.

Herman je negirao sve optužbe u vezi sa navodnim pokušajem ubistva, te je dodao da je sarađivao sa Službom bezbjednosti Ukrajine (SBU) i djelovao u interesu Ukrajine, prenio je Rojters.

Boris Herman je navodno platio 15.000 dolara jednom muškarcu da ubije Babčenka.

SBU je lažirala smrt Babčenka kako bi spriječila rusku zavjeru koja je za cilj imala njegovo ubistvo, a svinjska krv i šminka su korišteni da se uvjerljivo prikaže navodno ubistvo.

Babčenko je u četvrtak rekao da je Herman, koji radi za ukrajinsko-njemačku kompaniju koja se bavi proizvodnjom oružja, platio za njegovo “ubistvo”.

Babčenko je sarađivao sa ukrajinskim sigurnosnim službama kako bi lažirao sopstveno ubistvo u utorak, 29. maja, prije nego što se sutradan pojavio na konferenciji za novinare posvećenoj pokušaju njegovog ubistva, prenio je Rojters (Reuters).

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*