U Tuzli sastanak mreže Anna Lindh fondacije

Danas je u Tuzli počeo sedmi sastanak bosanskohercegovačke mreže Anna Lindh fondacije. Tokom tri dana, preko 40 organizacija učesnica, održat će radionice za mlade, plenarne sesijem, mini sajam članica, te izvještajni sastanak glavne kancelarije mreže.

Anna Lindh fondacija je euro-mediteranska mreža, čiji je glavni cilj promovisanje kulture i interkulturalnih relacija, između nevladinih organizacija i vladinih tijela, u 41 zemlji Evrope i Mediterana. Jedan od takvih redovnih sastanaka mreže Anna Lindh fondacije u BiH, održava se u Tuzli, ali ovaj susret predstavlja i Forum fondacije za 2014.godinu. Prema riječima Miralema Tursinovića direktora Omladinskog resursnog centra, i koordinarora ALF fondacije za BiH, pokušat će se putem plenarnih sesija i radionica, ojačati fondacija i mreža.

„Ono što bih istakao je da ćemo tokom tri dana sastanka sa našim članicam iz oko 15 gradova BiH, pokušati razgovarati o jačoj saradnji ALF mreže sa vlastima, sa medijima, i građanima naše zemlje. Sve to s ciljem jačanja mogućnosti kulturne i svih ostalih razmjena, između građana BiH, Mediterana i Evrope“, kazao je Tursinović.

U sklopu aktivnosti, sutra će u Domu mladih Tuzla, biti odigrana pozorišna komedija „U crtu“, u izvedbi nove članice mreže Kazališta mladih iz Viteza.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*