Pripreme za SP: Remi Španije i Švicarske u prijateljskom meču

Nogometna reprezentacija Španije remizirala je u prijateljskom meču u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo protiv Švicarske, a konačni rezultat na kraju je glasio 1:1.

Meč su puno bolje otvorili nogometaši Crvene furije, a već u drugoj minuti Thiago je imao priliku, ali mu je Sommer odbranio udarac. U 21. minuti i David Silva je imao dobru šansu, no njegov udarac otišao je pored gola.

Ipak, u 29. minuti, Španija je stigla do vodstva. Silva je odigrao povratnu loptu, a na pravom mjestu bio je Odriozola koji udarcem iz voleja lijepo pogađa za 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 52. minuti, Iniestin udarac odlazi pored gola, a deset minuta nakon toga Švicarska je stigla do poravnanja.

Lichtsteiner je šutirao, De Gea brani njegov udarac, ali na prvom mjestu bio je defanzivac Milana Rodriguez koji bez većih problema loptu šalje u praznu mrežu.

Do kraja susreta Španija je pokušala stići do pobjede, ali igrači Real Madrida Lucas i Nacho nisu bili precizni u finišu meča.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*