Sutra vanredna sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta

U Sarajevu je za sutra sazvana vanredna sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta u čijem je najavljenom dnevnom redu provedba zaključaka donesenih nakon razmatranja Informacije o stanju prava boračke populacije s analizom primjene Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko – invalidske zaštite za period juli 2010. – 31. mart 2014. godine.

Predložene su dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (predlagač Jasenko Selimović, poslanik u Predstavničkom domu),
kao i Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

U nacrtu su predložene izmjene aktuelnog federalnog zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom.

Po završetku vanredne sjednice, bit će nastavljena ranije započeta redovna, u čijem su preostalom dnevnom redu izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH te Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata (predlagač: Klub delegata hrvatskog naroda).

Prijedlog zakona o privrednim društvima te izmjene Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, također su na dnevnom redu Doma naroda zajedno s drugim aktima.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*