Toure iz inata prema Guardioli ostaje u Engleskoj, spreman igrati za jednu funtu sedmično

Toure je nakon osam godina napustio Manchester City, a u opširnom razgovoru nakon odlaska iz redova Građana osuo je paljbu po menadžeru Pepu Guardioli za kojeg je, između ostalog, rekao da je rasista i da je manipulator kojeg igrači mrze, ali mu se boje reći to.

U kompletnu priču uključio se i njegov agent rekavši kako je Toure željan još jedne sezone u Premiershipu i da je spreman igrati potpuno besplatno.

“Ne postoji ništa dobro što bi se moglo reći za Pepa Guardiolu”, kazao je agent Tourea, a potom nastavio:

“Yaya je imao brojne ponude iz različitih država, a bio je spreman da naplati enormne sume. Ipak, odlučili smo da narednu sezonu posvetimo Guardioli i da dokažemo da Toure nije bivši, već da želi igrati u Engleskoj. Čak, obavještavam sve da smo spremni prihvatiti bilo koju ponudu iz Premiershipa, a koja podrazumijeva nedjeljnu platu od jedne funte. Naravno, tu nisu uključeni bonusi. Vjerujem da igrač kao što je Yaya ne bi škodio Arsenalu, Chelseaju, Unitedu, Tottenhamu ili Liverpoolu”, istakao je njegov agent.

Toure trenutno ima 35 godina, a u dresu Građana igrao je osam godina. U tom periodu, tri puta je postao prvak Engleske, a 2015. godine važio je za jednog od najboljih veznih igrača na svijetu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*