Foto: Fifa.com

Izvršni odbor NSBiH danas odlučuje o Sušiću

U Sarajevu će danas biti održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Izvršni odbor raspravljat će o stanju u reprezentaciji BiH, odnosno neočekivanom porazu od Kipra na startu kvalifikacija.

Na sjednici će biti prisutan i selektor Safet Sušić koji će podnijeti izvještaj, a 14 članova IO trebalo bi da se izjasni o povjerenju selektoru.

Uprkos nezadovoljstvu početkom kvalifikacija teško je očekivati da će Izvršni odbor Sušiću dati otkaz, za što je potrebno 12 glasova. Selektor je uoči početka kvalifikacija potpisao novi ugovor sa Savezom u kojem mu je kao cilj postavljen plasman na Euro. Raskid ugovora prije njegovog isteka moguć je jedino ako BiH izgubi šanse za plasman. Poraz od Kipra ni u kom slučaju reprezentaciju BiH ne ostavlja bez šansi, pa bi Savez, ukoliko se odluči na otkaz, selektoru morao platiti visoko obeštećenje.

Kao realna opcija spominje se ultimatum – osvajanje šest bodova u predstojeća dva meča kvalifikacija protiv Velsa i Belgije.

Osim članova Izvršnog odbora današnjoj sjednici će prisustvovati članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Faruk Hadžibegić, Duško Bajević i Sead Kajtaz.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*