Predstavljanje projekta EU4Business za razvoj privatnog sektora u BiH

U zgradi Delegacije EU u BiH danas će biti predstavljen projekat EU4Business (EU za biznis) koji , sa 16,1 milion EUR podržava razvoj privatnog sektora u Bosni i Hercegovini.

EU4Business je projekat koji podržava razvoj privatnog sektora u Bosni i Hercegovini. Direktni korisnici finansijske podrške biće domaće kompanije, farmeri, preduzetnici i brzo-rastuće firme. Također, projekat doprinosi reformskim procesima u BiH te stvaranju boljeg poslovnog okruženja.

U periodu od aprila 2018. do marta 2022. godine, Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1.1 milion eura) zajednički sufinansiraju ovaj projekat, a provode ga GIZ, UNDP i ILO u saradnji sa domaćim institucijama.

Prezentacija projekta održat će se u prostorijama Delegacije Evropske unije,nakon koje će se javnosti obratiti Lars-Gunar Vigemark (Gunnar Wigemark) , šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH, Kristin Hohman (Christine Hohmann) Dr.Brigit Hul -Rolf (Brigitte Heuel-Rolf), direktorica GIZ-a za BiH i Crnu Goru.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*