Protesti zbog poskupljenja goriva širom Srbije: Blokirane saobraćajnice, na Gazeli se igrao fudbal

Tokom jednosatnih protesta održanih u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije, vozači nezadovoljni cijenom goriva blokirali su na jedan sat, od 17 do 18 sati, glavne saobraćajnice.

Kako javlja Mondo, u Beogradu je prvo počela blokada Trga Slavije i mosta Gazela, a onda se protest proširio i na druge beogradske mostove – Pančevac i Brankov most. Gužva na Slaviji je odmah počela da se formira na početku protesta, a bili su blokirani prilazi iz Nemanjine ulice, prilazi iz Beogradske ulice, Mekenzijeve, Bulevara oslobođenja… Blokada na Slaviji prekinuta je u 18 sati, ali je i dalje ogromna gužva.

Mediji prenose i da su pojedini građani na Gazeli igraju fudbal.Protesti se održavaju i drugim gradovima u Srbiji – Novom Sadu, Pančevu, Čačku, Novom Pazaru… Vozači oko 50 automobila i jednog kamiona blokirali su danas magistralni put Novi Pazar – Raška, na Banjskoj petlji, dok su vozači u Nišu blokirali Trg kralja Aleksandra i kružni tok na Bulevaru 12. februara.

Od početka godine gorivo u Srbiji poskupjelo je 8,79 dinara za litar, dok je dizel otišao za 11,30 dinara.

Nakon posljednjeg poskupljenja, benzin od 95 oktana košta 152,02 dinara po litru, eurodizel 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cijenu od 167 dinara.

OSLOBOĐENJE PORTAL

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*