Novi uspjeh stonotenisera STK “Kreka” Tuzla

 

U nedjelju, 18.06.2018 godine u prostorijama STK “Kreka” u Tuzli, održano je Pojedinačno prvenstvo BiH U21 za seniore i seniorke. Zvanični domaćin i organizator ovog takmičenja bio je STK “Lukavac” iz Lukavca. Baš kao i na svakom takmičenju do sada, STK “Kreka” je imao svoje predstavnike. Na samom prvenstvu mogli smo vidjet sjajne mečeve, kako naših igrača tako i gostiju. Najbolji plasman ispred STK” Kreka” ostvario je Hanić Mirza koji je u kategoriji dublova za muškarce osvojio 3. mjesto. Ostali igrači našeg kluba obezbjedili su prolazak u KO fazu takmičenja gdje su zaustavljeni.

Osim U21 prvenstva koje se igralo u Tuzli, jedan član STK “Kreka” Tuzla je u nedjelju imao nastup van naše zemlje. U pitanju je Nađa Đulović, koja je jedan od najmlađih članova našeg kluba. Naša Nađa je učestvovala na Otvorenom prvenstvu Šapca u Srbiji. Iako je jedan od naših najmlađih članova, to Nađu ne sprečava da ostvaruje sjajne rezultate kako u našoj domovini tako i u okolnim državama. Na ovom turniru Nađa je osvojila 2. mjesto u kategoriji dublova. Pored osvojene medalje u stonom tenisu, Nađa se može pohvaliti i diplomom za Miss turnira.

Za sve postignute rezultate su, pored samih igrača, velikim dijelom zaslužni glavni trener Rajčić Goran kao i pomoćni trener Gutić Emir.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*