Vijeće ministara BiH – Za gradjane BiH niže cijene rominga

Vijeće ministara BiH utvrdilo je danas Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama između ministarstava nadležnih za oblast elektroničkih komunikacija Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Turske.

Ovim sporazumom korisnici mobilnih javnih komunikacijskih mreža prilikom boravka u zemljama potpisnicama, jednako kao i u zemljama Europske unije (EU), moći će koristiti usluge rominga po znatno nižim cijenama nego što je to danas, što će doprinijeti ne samo nesmetanom funkcioniranju zajedničkog tržišta nego i povećanju tražnje za uslugama mobilnih komunikacija, što doprinosi postizanju većeg stupnja razvoja ovog tržišta u svim zemljama.

Sporazum će stupiti na snagu danom potpisivanja, a za njegovu realizaciju nadležna su regulatorna tijela za elektroničku komunikaciju zemalja potpisnica. Ovaj je sporazum u skladu s Inicijativom za uključivanje Bosne i Hercegovine u roming regulativu Europskog parlamenta, koju je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH uputilo Europskoj komisiji u srpnju 2013. godine, odnosno Općoj upravi za komunikacijsku mrežu u Bruxellesu.

Vijeće ministara dostavit će prijedlog osnova Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa Damir Hadžić, priopćila je Služba za informiranje VMBiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*