Sutra naglo zahlađenje, moguće nepogode

U BiH se sutra očekuje naglo zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz moguće lokalne nepogode.

Ujutro će na sjeveru i sjeverozapadu biti oblačno i svježe uz slabu kišu, a u Semberiji mogući su prolazno malo jači pljuskovi uz jak sjeverni vjetar.

Na jugu i jugoistoku očekuje se suho i toplije prije podne, a od sredine dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom zahvatit će i ove predjele, saopšteno je iz Republičkog hidrometerološkog zavoda.

Moguće su i lokalne nepogode uz jače padavine i jak do olujni vjetar. Na sjeveru i zapadu bit će oblačno uz slabu kišu i sve hladnije vrijeme, a tokom noći padavine postepeno prestaju.

Puhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova, pri pljuskovima ponegdje jak.

Jutarnja temperatura vazduha iznosit će od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevna od 14 do 21, na jugu od 24 do 30 stepeni Celzijusovih, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 sati: Ivan sedlo 22, Gacko i Kalinovik 24, Han Pijesak, Mrkonjić Grad, Nevesinje i Sokolac 25, Drinić i Mrakovica 27, Sarajevo, Bileća i Trebinje 28, Foča, Srebrenica i Višegrad 29, Krupa na Uni i Zvornik 30, Banjaluka, Bijeljina, Doboj i Prijedor 31 i Mostar 33 stepena Celzijusova.

(RV7/N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*