Ambasada SAD-a: Izrazili smo zabrinutost za dobrobit žrtava nakon poplava

Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država uputili su danas saopćenje u vezi objavljenog bloga američkih diplomata Davida Bartha i Scotta Millera, a koji je izazvao reakcije bh. političara koji su se bukvalno obrušili na ovu dvojicu diplomata, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– U našem nedavno objavljenom blogu rečeno je da izabrani zvaničnici treba da učine više da bi odgovorili na posljedice razarajućih poplava i klizišta. Cilj bloga bio je da izrazimo svoju zabrinutost za dobrobit žrtava ovih prirodnih nepogoda koje su, uglavnom, prepuštene same sebi, a zima se približava. Svaki građanin zaslužuje sigurnost, bezbjednost, hranu i krov nad glavom.

Ovaj tekst je proizveo brojne diskusije i debate sa svih strana o ovoj važnoj temi. Ovakva vrsta dinamičnog diskursa od ključne je važnosti za zdrav demokratski sistem. Vjerujemo da politički establišment – na svim nivoima, na vlasti ili ne – treba učiniti više da bi se zajedno radilo na rješavanju niza problema koje su uzrokovale ove neviđene poplave. Iako podstičemo građane da izađu na izbore u oktobru, ne podržavamo ni jednog konkretnog kandidata niti stranku – saopćeno je, prenosi Patria.

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*