Prognoza vremena za naredne dane: u srijedu i za vikend sunčano

U centralnim i istočnim područjima Bosne, dio prijepodneva, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabom kišom ili rosuljom, dok se u ostatku dana očekuje postepeno razvedravanje. U ostalim dijelovima BiH bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar će biti umjeren do pojačan, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena do jaka bura. Dnevne temperature kretat će se od 12 do 18, a na jugu zemlje do 22 stepena.

U srijedu, 24. septembra, u većem dijelu BiH bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni, po kotlinama i uz riječne tokove, u jutranjim satima i dio prijepodneva bit će sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevne od 18 do 24 stepena.

U četvrtak, 25. septembra, bit će pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a poslijepodne i u večernjim satima u većem dijeu zemlje. Padavine mjestimično mogu biti i obilnije. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu do 14, a dnevne od 12 do 17, na jugu do 21 stepen.

U petak, 26. septembra, bit će pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva očekuje se kiša u većem dijelu zemlje. Poslijepodne očekuje se postepeni prestanak padavina. U jutarnjim satima se očekuju obilnije padavine. Jutarnje temperature od 8 do 12, na jugu do 16, a dnevne od 12 do 18, na jugu do 23 stepena.

U subotu, 27. septembra, u većem dijelu zemlje bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni, po kotlinama i uz riječne tokove, u jutranjim satima i dio prijepodneva bit će sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 3 do 10, na jugu do 14, a dnevne od 18 do 22, na jugu do 25 stepeni.

U nedjelju, 28. septembra, u većem dijelu zemlje bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni, po kotlinama i uz riječne tokove, u jutranjim satima i dio prijepodneva bit će sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 3 do 10, na jugu do 14, a dnevne od 19 do 23, na jugu do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*